Hjælp

Få svar på vores kunders mest almindelige spørgsmål her.

Kontakt os

FAQ

Se spørgsmål fra andre potentielle forældre nedenfor.

  • Hvad er en sædbank?

    En sædbank håndterer sæd til salg til klinikker, familier og enlige, som ønsker at få et barn eller børn ved at bruge en sæddonor. Årsagen til at bruge en sæddonor kan være forskellig fra kunde til kunde, f.eks. infertilitetsproblemer eller lesbiske par eller singler, som har brug for sæd for at blive gravid.

  • Hvordan kommer jeg i gang?

    Først skal du læse om dine muligheder for at købe sæd, uanset om du er single, eller I er et par. For det andet skal du læse om reglerne fra dit hjemland, når det kommer til insemination og donorkategorier. Men husk, vi er altid klar til at hjælpe dig. Så tøv ikke med at sende os en e-mail eller ringe til os, før du bestiller en sæddonor.


  • Hvad er forskellen mellem ID release- og No ID release-donorer?

    Når du vælger at få et barn med en sæddonor, skal du enten vælge en åben donor, også kendt som ID release, eller en lukket donor, også kendt som no ID release. Vælger du en ID release donor, vil dit donorbarn have mulighed for at kontakte donoren gennem sædbanken, når donorbarnet bliver myndig. Det er vigtigt, at du læser om de forskellige forhold i dit hjemland, inden du bestiller.

  • Kan alle blive sæddonorer?

    Nej. For at mindske risikoen for at overføre sygdomme med en genetisk faktor, skal vores ansøgere gennemgå flere medicinske screeninger og tests. Vi bestræber os på at sikre, at vores donorer alle er sunde mænd, som har de rette værdier for at blive sæddonor.

  • Hvor mange familier kan bruge den samme sæddonor?

    Det er forskelligt fra donor til donor. Vi overholder de nationale kvoter. Det er ikke muligt for donor at kontakte donorbørn eller deres forældre.

  • Hvordan vælger vi vores sæddonorer?

    Vi screener og tester vores donorer omhyggeligt for mange ting. Vi mødes til flere samtaler, så vi kan lære dem at kende. Udvælgelsesparametrene omfatter normalt alder, straffeattest, ansøgning og samtaler, sædkvalitet og generelt helbred. Vi tester også vores aktive donorer for kønssygdomme og tager regelmæssigt blodprøver.

  • Hvor mange enheder skal jeg bestille?

    Det er meget individuelt, hvor mange enheder du skal bestille. For nogle virker enhederne med det samme, for andre tager det længere tid.


  • Hvilken enhedstyper skal jeg vælge?

    Der er forarbejdede og uforarbejdede sædenheder. ICI-enheder er rå, mens IUI-enheder er gjort klar til de mest almindelige behandlingsformer i klinikken.


    Vi anbefaler normalt kun IUI MOT20+ til inseminationsbehandlinger. De øvrige egner sig efter vores mening bedre til IVF og ICSI. Du kan høre mere om dette på din klinik.


    ICI MOT20+ enheder er velegnede til vaginal insemination. Motiliteten er angivet som 20+, hvilket betyder, at hver enhed indeholder over 20 millioner levende sædceller pr. ml. Din lokale klinik kan muligvis behandle sædcellerne, men det kan resultere i at du mister mange af de levende sædceller.

  • Kan du reservere enheder?

    Vi kan desværre ikke reservere enheder, før de er frigivet til salg.


    Vi vil gerne undgå at reservere enheder, som vi muligvis ikke kan frigive på grund af uforudsete problemer med blodprøver. Da der ofte er flere kunder, som venter på frigivelse af nye enheder fra en donor, har vi lavet en venteliste, du kan skrive dig på. Du vil automatisk modtage en besked, så snart enhederne er frigivet.


    Så snart enhederne er tilgængelige på siden, har du mulighed for at købe dem og få dem opbevaret hos os.

  • Kan jeg også bestille enheder fra en no ID release-donor?

    Det varierer fra land til land, hvilke donorkategorier, der er tilladt. Eksempelvis er både ID release og no ID release-donorer tilladt ved fertilitetsbehandling i Danmark. Vi råder dig til at sørge for at tjekke dette, inden du bestiller.

  • Kan jeg få leveret mine enheder hjem til mig selv?

    Nej, der er desværre ikke mulighed for hjemmeinsemination. Reglerne for sporbarhed af sædenhederne er nu blevet så skrappe, at vi kun kan overholde dem ved at levere til fertilitetscentre og gynækologer med passende godkendelse.

  • Hvad forårsager infertilitet?

    Infertilitet kan skyldes flere ting. Når det kommer til manden, kan det skyldes en lav sædkvalitet. Lav sædkvalitet kan blandt andet være baseret på usund livsstil og genetiske lidelser. 

  • Hvor gammel skal man være for at købe donorsæd?

    Du skal være over 18 år for at købe donorsæd.

  • Er der andre regler for et lesbisk par end for et heteroseksuelt par?

    Ja og nej . Hos Born skelner vi ikke mellem, om du er et heteroseksuelt par, et lesbisk par eller en enlig mor. Selvfølgelig kan der være forskellige overvejelser, før du starter din fertilitetsbehandling: Hvem skal bære barnet, den anden mors rettigheder osv. Der kan være forskellige regler fra land til land. Derfor er det en god idé at følge op på reglerne, inden du går igang. 

  • Jeg er single – kan jeg blive mor ved at bruge en sæddonor?

    Ja . Vi skelner ikke mellem om du er single eller har en partner. Uanset hvad kan du købe sæd hos os. Der kan dog være forskellige regler fra land til land. Her råder vi dig til at følge op på lovgivningen i dit hjemland, før du går igang.


    Vi vil altid gerne hjælpe dig med at finde en donor.

  • Hvornår skal jeg fortælle mit barn, at han/hun er undfanget med en sæddonor?

    Det er selvfølgelig helt op til dig. Vi anbefaler, at du begynder at tale med dit barn om, hvordan han eller hun er blevet undfanget i en tidlig alder. Det er bedre at være åben om det fra begyndelsen, da det er nemmere for dit barn at vokse op med den rette viden.

Share by: